Het maken van de juiste studiekeuze kan erg lastig zijn.

Ik heb geen idee!
Heb jij nog geen idee welke sector, welk profiel of welke studie bij jou zou passen of hoe jij een richting kan vinden die jou ook echt leuk lijkt en waar jij in de toekomst voldoening uit zal halen?

Ik twijfel nog..
Heb jij misschien wel een idee of twee, of zijn er eigenlijk heel veel dingen die jou leuk lijken en zie jij door de bomen het bos niet meer?

Heb ik de verkeerde keuze gemaakt?!
Volg jij nu nog een opleiding die eigenlijk niet goed bij jou past of ben jij gestopt met jouw opleiding omdat deze niet de juiste bleek te zijn?

Jongen met studiekeuze stress

My Options kan je helpen met studiekeuzeadvies.

In het tweede leerjaar VMBO moet er al een sector keuze worden gemaakt en in het derde leerjaar HAVO of VWO al een profiel keuze. Wij kunnen jou helpen zelf te ontdekken wat een goede en passende sectorkeuze, profielkeuze of studiekeuze voor jou is. My Options maakt gebruik van het MotivatieKompas. Dit is een tool om jouw passie, (intrinsieke) motivatie en talenten in kaart te brengen en is een krachtige methode bij een sectorkeuze, profielkeuze of studiekeuze. Om te komen tot jouw MotivatieKompas hanteren we een methode (gebaseerd op SIMA: System for Identifying Motivated Abilities) waarmee wij samen met jou een uniek motivatiepatroon kunnen vaststellen. Als jij wilt weten wat jou motiveert moet jij kijken naar jouw gedrag tijdens het uitoefenen van activiteiten die jij zelf als plezierig hebt ervaren.

Nadat het MotivatieKompas is doorlopen en het persoonlijke motivatiepatroon in kaart is gebracht kan er worden gekozen voor aanvullende coaching om te komen tot een uiteindelijke sectorkeuze, profielkeuze of studiekeuze.

Voor aanvullende informatie over het MotivatieKompas kijkt u hier.