Het maken van de juiste studiekeuze kan erg lastig zijn.

Ik heb geen idee!
Er zijn leerlingen die nog geen idee hebben welke sector, welk profiel of welke studie bij ze zou passen of hoe ze een richting kunnen vinden die ze ook echt leuk lijkt en waar ze in de toekomst voldoening uit zullen halen.

Ik twijfel nog..
Hebben ze misschien wel een idee of twee, of zijn er eigenlijk heel veel dingen die ze leuk lijken en zien ze door de bomen het bos niet meer?

Heb ik de verkeerde keuze gemaakt?!
Volgen ze nu nog een opleiding die eigenlijk niet goed bij ze past of zijn ze gestopt met hun opleiding omdat deze niet de juiste bleek te zijn.

Een groep studenten

My Options kan uw leerlingen helpen met studiekeuzeadvies.

Wij kunnen uw leerlingen helpen te ontdekken wat een goede en passende sectorkeuze, profielkeuze of studiekeuze voor ze is. My Options maakt gebruik van het MotivatieKompas. Dit is een tool om passie, (intrinsieke) motivatie en talenten van leerlingen in kaart te brengen en is een krachtige methode bij een sectorkeuze, profielkeuze of studiekeuze. Om te komen tot een individueel Motivatiepatroon hanteren we een methode (gebaseerd op SIMA: System for Identifying Motivated Abilities) waarmee wij samen met iedere leerling een uniek motivatiepatroon vast kunnen stellen. Als u wilt weten wat een leerling motiveert moet u kijken naar hun gedrag tijdens het uitoefenen van activiteiten die zij zelf als plezierig hebben ervaren.

Nadat het MotivatieKompas is doorlopen en het persoonlijke motivatiepatroon in kaart is gebracht kan er worden gekozen voor aanvullende coaching om te komen tot een uiteindelijke sectorkeuze, profielkeuze of studiekeuze.

Wij hanteren een gereduceerd tarief voor onderwijsinstellingen; Dit doen wij aan de hand van het aantal en de duur van de eventueel aanvullende coaching. Prijs op aanvraag.

Voor aanvullende informatie over het MotivatieKompas kijkt u hier.